Tredje dagen, skola och måleri med pulver - SOFIE
Hej igen!

Nu har jag lite mer tid så ska försöka skriva lite utförligare om vad som hänt idag.

Idag var första dagen vi följde med i skolan så vi var tvungna att gå upp tidigt (runt kl 7), även om det senare visade sig att Achintyaa och jag var några av de som kunde vakna senast för vi bor ganska nära skolan.

Familjens chaufför körde oss till skolan, önskar förövrigt att jag också hade min egen chaufför – det är väldigt praktiskt, i alla fall här. Eftersom han körde oss direkt till skolan och eftersom vi bor så nära tog det bara 10 minuter att ta sig det. Det är typ ingenting här i Bangalore, för många elever tar det runt 1 timme att ta sig till skolan.

Jag tog tyvärr inte så många bilder i skolan, det kändes inte riktigt passande att gå runt och fotografera alla elever så jag har tyvärr inte så mycket att visa er därifrån men kan kanske berätta lite om hur det såg ut istället.

Så när vi kom på morgonen fick vi elever tillsammans med våra lärare en rundtur runt hela skolan. Trots att det inte går så många elever där så är skolan rätt stor. Det bästa med den är att mycket är utomhus. Istället för att gå i några grå korridorer mellan lektionerna får du gå utomhus (under tak men ändå) och de har massor av växter överallt så det är verkligen superfint. Och precis som allting annat här är den färgglad med lite gröna och orangea väggar här och där.

Lunch tar eleverna själva med sig, men vet inte vad maten vi åt hette. Någon slags rullar med grönsaker i, gott var det i alla fall!

Vi, eller i alla fall jag, följde egentligen bara med på en lektion under dagen. Både för att vi tappade bort våra värdar för en liten stund och sen ville vi inte störa lektion så vi bestämde att vi skulle vänta tills nästa började men då var det håltimme så vi gick bara på den sista innan lunch. En underbar engelskalektion, där de diskuterade en bok de precis hade läst. Jag ska inte gå in på detaljer men de hade en väldigt intressant diskussion om hur kultur och omgivningen påverkar varandra.

De två timmarna vi hade kvar i skolan efter lunch fick vi lära oss göra en slags indisk målning. Det är symmetriska teckningar du gör på marken med olika färgade pulver för att hedra en av gudinnorna som finns inom hinduismen. Det var superkul men svårt. Pulvret blåste överallt och efteråt tror jag att jag hade lika mycket på mina händer och byxor som faktiskt var på marken.

Eftermiddagen tillbringade vi på en gata kallad ”commercial street”. Det är en av de stora shoppinggatorna här i Bangalore där man hittar det mesta. Vi var inne i en hel del olika butiker, som sagt – det mesta verkar finns på den gatan, men främst kläder och smyckesbutiker. Vi var inne i en butik som säljer Saris. En av de mest traditionella och kändaste Indiska klädesplaggen. Sjukt vackra!

Jag älskar att bara gå eller åka runt i staden och se alla olika platser. Det är en superstor stad och det ser olika ut överallt. Även om vi åker samma gata upp och ner känner jag knappt igen mig.

Sjukt trött nu så ska gå och lägga mig, måste ladda inför vår stadsvandring imorgon.
Förresten, min dator är fortfarande inställd på svensk tid – så om ni vill ha den ”riktiga” tiden jag skriver det här lägg på ungefär 4 timmar så borde det blir rätt.

Sov gott!
Sofie