"Kan vi gömma oss i garderoben och stanna här föralltid?" - JULIA

WEEKENDTRIP

Tidigt i lördags morse var det dags för mig, Sofie och min värdfamilj att dra iväg på en trip över helgen. Vi åkte bil i flera timmar och stannade för att kolla på flera tempel och sevärdheter, tills vi kom ut på landsbygden. Jag och Sofie trodde att vi började närma oss, men ack så fel vi hade. Flera timmar därefter kom vi in i något som liknade en regnskog, och här trodde vi verkligen att vi var framme. Men ack nej, därifrån skulle vi ta följe med en auto (i den lilla auton som är till för 3 personer satt förresten närmare 15 småbarn och kikade bak på oss nyfiket). Vägen slingrade sig längre upp i skogen och vi började undra vad detta var för någonting. Tills... ett gigantiskt lyxhus tornade upp sig framför oss. Vi var framme.

När vi kom fram fick vi uppfriskande läskdrickandet och lite mat, och sedan fick vi "freshen up" i våra rum. Dagen som följde var helt fantastisk. Ägarna av lyxhuset var vänner till min värdfamilj, och dem var även ägare till en kaffeplantage. Vi spenderade dagen genom en visning i kaffetillverkning - vilket var sååå intressant - och sedan genom att sitta i timmar och prata med familjevännerna på altanen, äta mat, sitta vid en brasa på ett högt berg och äta middag och spela kort halva natten. Som mycket annat här så går inte vistelsen att beskriva med ord, får hoppas att bilderna ger en aning om hur härligt det var.

På söndagsmorgon gick jag och Sofie upp tidigt för att se solnedgången, och sedan satt vi på altanen i morgonsolen och drack hemodlat kaffe (ja mamma, du läste rätt). Efter frukost begav vi oss till ett elephant camp där vi fick chansen att se elefanter. Så himla vackra djur. Därefter var det tillbaka till Bangalore som gällde, med stopp för mat och lite annat.

Söndag eftermiddag var vi alla ganska trötta, men vi begav oss ändå in mot stan för att göra MENDHI. Mendhi är som en slags henna som man "tatuerar" över armar och händer, oftast inför indiska bröllop. Där satt vi mitt på en stor gata i Bangalore med alla ljud runt omkring och funderade på hur galet det är att vi faktiskt är här i Indien, helt på egen hand och upplever häftiga grejer. Under kvällen satt vi och kollade på Bollywoodklipp med Sharvaris storasyster. Blev så fascinerad verkligen och jag och Sofie lovade att se ett par Bollywoodfilmer när vi kommer hem till Sverige.

En helt underbar helg helt enkelt. Här kommer lite bilder.
Kram Julia

#1 - Anonym

Fantastiska bilder, det känns som klippt ur National Geographics fast än mer "live" i och med att vi ju känner er! Tack för att ni sätter guldkant på ett kallt och snålblåsigt Sthlm!!!!

#2 - Anonym

Det ser verkligen härligt ut, hoppas att kaffeplantagen använder era bilder i sin marknadsföring! Man vill ha en indisk kaffe NU när man ser dem. Waynes coffe har sitt kaffe green frog certified, dvs regnskogsvänlig, är det så i Indien, kanske kommer deras bönor därifrån??

#3 - Anonym

Det ser verkligen härligt ut, hoppas att kaffeplantagen använder era bilder i sin marknadsföring! Man vill ha en indisk kaffe NU när man ser dem. Waynes coffe har sitt kaffe green frog certified, dvs regnskogsvänlig, är det så i Indien, kanske kommer deras bönor därifrån??

#4 - Jonathan

Jäklar vad coolt!