Fjärde dagen, riktiga turister och underbara utomhus - SOFIE
 
 
Hejsan svejsan!

Efter några dagar med lite för lite sömn och några fler intryck än vanligt börjar energin tryta och idag har allt varit extremt roligt. Till exempel när vi tog ungefär 20 bilder bara för att det alltid var någon som inte blev bra. Hur roligt var det - jo extremt, i alla fall idag.

Men allt skratt har bara gjort dagen bättre så det var ingen fara alls.
Nu börjar man komma in i rutinen och vänja sig vid allting här så jag trivs så sjukt bra att jag tänker att jag aldrig kommer åka hem.

Idag har vi dock varit riktiga turister - det syntes nog också med tanke på hur mycket alla stirrade.

Vi har gjort "Bangalore runt" by bus och promenad. Finns egentligen inte så mycket att säga om sightseeingen, den behöver liksom upplevas i verkligheten. Det blir inte samma sak om man berättar om sakerna vi såg. Vi har fått höra historier om hur staden grundades, vart namnet "Bengaluru" kommer ifrån och vi har besökt både tempel och parker. Enklast är helt enkelt om ni sparar ihop till en flygbiljett och kommer hit någon gång – och får ni möjligheten av någon anledning, säg ja direkt! Utan tvekan!

Förutom sightseeingen besökte vi ”Commercial Street” igen. Det var några som missade det igår och det är också något som måste upplevas så vi fick gå tillbaka – men ingen fara. Finns gott om saker att kolla på och ingen chans att bli uttråkad.

Bowlat och ätit middag har vi också gjort. Bowlningen var inte annorlunda mot hemma - skillnaden var väl att jag om något var sämre än vanligt. Men vem bryr sig, det var superroligt i alla fall! Middag åt vi i UB gallerian. En superfin galleria mitt i stan med lite dyrare butiker, vi shoppade inget men de hade god mat. 
 
Resturangerna i gallerian låg på översta våningen, på som en slags balkong. Jag har sagt det redan och jag säger det igen, jag älskar verkligen att allting är utomhus hela tiden. Eller i alla fall halvt utomhus. En av de bästa sakerna här!

Det känns som det varit en superlång (superbra) dag men när man skriver ner sakerna vi gjort här vekar det ju inte som så mycket. Oavsett så har det varit najs och varje dag här gör att jag mindre och mindre vill åka hem.

Imorgon är det studiebesök hos HM, både kontor och fabrik tror jag men vi får väl se. Det är skönt att man bara kan ta det lite som det kommer – det löser sig alltid ändå.

Hoppas ni där hemma, eller var ni nu befinner er, har det superbra ni med!

Vi hörs!
Kram Sofie
 
 
Mallya Aditi - JULIA

Amigoooos!

Idag har varit en helt fantastisk dag. Min dag började med att jag och Sharvari tog skolbussen till skolan vilket tog cirka en timma. För er som inte vet så är jag och Sofie här som exchange students så vi "går" i en indisk skola (Mallya Aditi heter skolan) på vardagarna tillsammans med eleverna från Östra Real. Väl i skolan så fick vi en rundtur, vi satt i solen på skolans gräsplan och vi deltog på vissa lektioner, varav en var en helt fantastisk engelskalektion. Kommer minnas den länge.

Vi fick även pröva på att göra "rangoli" vilket är ett slags indiskt konstverk som man gör med färgad sand. Infogar en bild längre ner.

Efter skolan blev det en snabb vända hem innan vår chaufför körde oss in till stan igen. Väl i stan mötte vi upp många av de andra och tillsammans gjorde vi en av Bangalores största shoppinggator. Det går verkligen inte att beskriva med ord hur speciell den här staden är. Helt fantastisk. 

Jag och Sofie stannade länge med våra hostfamilytjejer och hostfamilymammor inne i stan vilket var så trevligt, men nu är jag supertrött. Fram tills nu har jag och Sharvari försökt krångla med ett indiskt simkort som hon fixat åt mig, men det verkar inte funka :(((

Nu måste jag gå och knyta mig, sov inte så bra inatt då jag pendlade mellan AC (som lät för mycket) och ingen AC (det blev alldeles för varmt utan). Fruktansvärda problem, eller hur????? (skoja).

Massor av kramar
Julia

Tredje dagen, skola och måleri med pulver - SOFIE
Hej igen!

Nu har jag lite mer tid så ska försöka skriva lite utförligare om vad som hänt idag.

Idag var första dagen vi följde med i skolan så vi var tvungna att gå upp tidigt (runt kl 7), även om det senare visade sig att Achintyaa och jag var några av de som kunde vakna senast för vi bor ganska nära skolan.

Familjens chaufför körde oss till skolan, önskar förövrigt att jag också hade min egen chaufför – det är väldigt praktiskt, i alla fall här. Eftersom han körde oss direkt till skolan och eftersom vi bor så nära tog det bara 10 minuter att ta sig det. Det är typ ingenting här i Bangalore, för många elever tar det runt 1 timme att ta sig till skolan.

Jag tog tyvärr inte så många bilder i skolan, det kändes inte riktigt passande att gå runt och fotografera alla elever så jag har tyvärr inte så mycket att visa er därifrån men kan kanske berätta lite om hur det såg ut istället.

Så när vi kom på morgonen fick vi elever tillsammans med våra lärare en rundtur runt hela skolan. Trots att det inte går så många elever där så är skolan rätt stor. Det bästa med den är att mycket är utomhus. Istället för att gå i några grå korridorer mellan lektionerna får du gå utomhus (under tak men ändå) och de har massor av växter överallt så det är verkligen superfint. Och precis som allting annat här är den färgglad med lite gröna och orangea väggar här och där.

Lunch tar eleverna själva med sig, men vet inte vad maten vi åt hette. Någon slags rullar med grönsaker i, gott var det i alla fall!

Vi, eller i alla fall jag, följde egentligen bara med på en lektion under dagen. Både för att vi tappade bort våra värdar för en liten stund och sen ville vi inte störa lektion så vi bestämde att vi skulle vänta tills nästa började men då var det håltimme så vi gick bara på den sista innan lunch. En underbar engelskalektion, där de diskuterade en bok de precis hade läst. Jag ska inte gå in på detaljer men de hade en väldigt intressant diskussion om hur kultur och omgivningen påverkar varandra.

De två timmarna vi hade kvar i skolan efter lunch fick vi lära oss göra en slags indisk målning. Det är symmetriska teckningar du gör på marken med olika färgade pulver för att hedra en av gudinnorna som finns inom hinduismen. Det var superkul men svårt. Pulvret blåste överallt och efteråt tror jag att jag hade lika mycket på mina händer och byxor som faktiskt var på marken.

Eftermiddagen tillbringade vi på en gata kallad ”commercial street”. Det är en av de stora shoppinggatorna här i Bangalore där man hittar det mesta. Vi var inne i en hel del olika butiker, som sagt – det mesta verkar finns på den gatan, men främst kläder och smyckesbutiker. Vi var inne i en butik som säljer Saris. En av de mest traditionella och kändaste Indiska klädesplaggen. Sjukt vackra!

Jag älskar att bara gå eller åka runt i staden och se alla olika platser. Det är en superstor stad och det ser olika ut överallt. Även om vi åker samma gata upp och ner känner jag knappt igen mig.

Sjukt trött nu så ska gå och lägga mig, måste ladda inför vår stadsvandring imorgon.
Förresten, min dator är fortfarande inställd på svensk tid – så om ni vill ha den ”riktiga” tiden jag skriver det här lägg på ungefär 4 timmar så borde det blir rätt.

Sov gott!
Sofie